BEKUfests

Kā jau katru gadu, pirms studiju uzsākšanas drosmīgākie studenti apmeklē pirmkursnieku nometni, kur 3 dienu garumā iepazīst, kas viņus sagaidīs studentijā.

Šogad nometnes rīkošanā apvienojāmies ar Būvniecības inženierzinātņu fakultātes studentu pašpārvaldi, lai sarīkotu jaudīgu nometni mūsu pirmkursniekiem!

Pirmajā dienā visi satikāmies Ķīpsalā, kur organizatoru komanda bija sagatavojusi jau pirmos pārbaudījumus, gaidot autobusu. 

Ierodoties nometnes norises vietā “Mārkulīčos” dalībnieki uzcēla savas teltis un sāka iepazīt abu fakultāšu studentu pašpārvalžu valžu amatus, kā arī noklausījās svarīgu, motivējošu prezentāciju no RTU Studentu parlamenta.

Otrajā dienā pirmkursniekus iekustināt ar rīta rosmi bija atbraukuši abu fakultāšu dekāni – Aldis Čevers (IEVF) un Mārtiņš Vilnītis (BIF).

Šī diena turpinājās ar motivācijas vārdiem no katras fakultātes pasniedzējiem – Leonarda Budņika (IEVF) un Raivo Kalderauska (BIF).

Ja sākām aktīvi, tad turpināsim aktīvi! Otrajā dienā aizvadījām arī sporta spēles, kur komandas cīnījās savā starpā, lai parādītu, kurš stiprāks.

Pēc sportošanas noklausījāmies arī abu fakultāšu vecbiedru stāstus, par viņu pieredzi pašpārvaldē un kā tas ir palīdzējis gan studentijā, gan pēc tās.

Trešajā jeb pēdējajā dienā dalībnieki komandās pārbaudīja savas pelēkās šūniņas un atjautību dažādos uzdevumos. kā arī saņēma diplomus, pateicības un sponsoru sarūpētās balviņas par piedalīšanos nometnē.

Esam priecīgi par paveikto darbu un redzot, kā jauniešiem dega acis, ar nepacietību gaidām jaudīgu nākamo mācību gadu!