IEVF SP Mentoru programma

Mentoru programma ir RTU IEVF Studentu pašpārvaldes izveidota iniciatīva, lai palīdzētu pirmā kursa studentiem integrēties fakultātē.

Mentoru programmā tiek piesaistīti mentori jeb padomdevēji, kas ir vecāku kursu studenti, kuri  pietiekami pārzina studiju un ar tām saistīto norisi, par kurām jaunajiem studentiem varētu būt jautājumi. Šajā programmā ir aicināti pieteikties visi topošie studenti, kuri savas studijas 1. kursā uzsāks 2019./2020. m.g.

Mentoru un mentorējamā komunikācija pārsvarā notiks ziņu veidā, tomēr iespējamas arī privātas tikšanās. Gada laikā tiks rīkots pasākums, kurā varēs iepazīties visi mentori un mentorējamie.

RTU IEVF SP Studiju nodaļas vadītāja Helēnai Elzai Smilgainei, kura ir šīs programmas iniciatore, atbildēja uz dažiem jautājumiem par šo projektu un tā izveidi, tomēr, ja tevi vēl māc šaubas vai ir neskaidrības, droši raksti uz e-pastu helena.smilgaine@gmail.com vai meklē kontaktinformāciju šeit.

Kā radās ideja izveidot Mentoru programmu?

“Ideja par mentoru programmu radās pašai, pabeidzot savu pirmkursnieka gadu RTU IEVF. Sākumā ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu, un kurš gan būtu labākais padomdevējs, ja ne tas, kurš pats tikko izgājis šo ceļu un zina, kā ir būt pirmītim.”

Ko no šīs programmas var sagaidīt ne tikai paši pirmkursnieki, bet arī mentori?

“Mentori var sagaidīt jaunas draudzības, pieredzi un gandarījuma sajūtu par palīdzēšanu.”

Kāda ir tava vīzija šai programmai un vai esi jau domājusi par to kā to varētu attīstīt?

“Mana vīzija ir šo programmu turpināt un ieviest kā pašsaprotamu lietu, kurā pirmā kursa studenti varēs katrs sev atrast mentoru, kurš būs atrisinājis vai palīdzējis vismaz vienā svarīgā jautājumā. Mana vīzija ir izveidot sava veida ‘community’.”

Vai tev ir vēl kaut kas, ko vēlētos pateikt? 

“Nepalaid garām, nebaidies un piesakies! Aizpildi anketu ej.uz/piesakiesmentoramievf un neaizmirsti to pastāstīt vēl kādam pirmā kursa studentam, lai arī viņš nepalaiž garām šo lielisko iespēju!

 

Pārējām aktualitātēm seko līdz mūsu Facebook lapā!