IEVF SP Filmu vakars

24. oktobrī  plkst. 18:00 RTU IEVF Studentu pašpārvaldes telpās notiks Filmu vakars, kurā skatīsimies Amazing Mr. Fox (2009) un filmu, kuru iespējams izvēlēties balsojumā 110. kabinetā līdz 21. oktobrim. Uzzini vairāk par balsojumā iekļautajām filmām un nāc nobalso par vienu no tām!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

Tiec ievilkts Ransoma Riggsa un Tima Burtona noslēpumu un brīnumu pasaulē divu stundu garumā, kuru laikā iepazīsti pagātnes pasauli cauri jaunām acīm. Visu savu bērnību Džeikobs pavadīja klausoties vectēva stāstos par bērnunama iemītniekiem ar neparastām spējām. Šajos stāstos tika pieminēta meitene, kuras kājas neskar zemi, neredzamais zēns, dvīņi kuri sazinās bez vārdu palīdzības un uguns valdītāja, kura savās rokās spēj noturēt liesmu. Taču pēc vectēva nāves, Džeikobam pienāk vēstule no salas, uz kuras vectēvs uzauga, un, kā izrādās, vectēva stāsti nav tikai viņa iztēles augļi, bet gan patiesība.

Shrek (2001)

Pusotru stundu garā filma ir kļuvusi par kulta klasiku un klasisku meme avotu. Atceries bērnības mīļāko cilvēkēdāju-Šreku, un viņa cīņu par klusumu un mieru viņa purvā, kurš tiek izbojāts pateicoties Lordam Farkvardam. Lai panāktu savu, Šrekam nākas izglābt princesi Fionu kopā ar savu jauniegūto, uzbāzīgo un ne tik attapīgo kompanjonu- Ēzelīti. Taču viņam tālāk nāk daudzi un dažādi klasisko pasaku tēli kā Runcis Zābakos, trīs aklās peles, Pinokio un piparkūku vīriņš.

The Wolf of Wallstreet (2013)

Filma, par kuru Leonardo DiCaprio kārtējo reizi nesaņēma Oskara balvu, trīs stundu garumā tevi ievedīs Ņujorkas biržas māklera ceļā uz izsmalcinātu dzīvi un krāpniecisko darbību, kas ļāva viņam noturēties šajos augstumos. Komēdijas sižets ir balstīts uz īstā vērtspapīru krāpnieka un korupcijas dalībnieka memuāriem, kurus režisors Martins Scorsese padarīja par vizuāli iespaidīgu un saturiski patīkamu filmu.

 

The Lion King (2019)

Bērnības klasikas live action versija, kurā sirdi plosošo stāstu par lauvēnu Simbu papildina, jā, pašas Beyonce balss un mūzika. Simbas liktenis bija zināms jau kopš agras bērnības-kādu dienu viņš pārņems Mufasas, tēva, valdīto teritoriju, taču šo miermīlīgo likteni izjauca Scar, kurš pēc Mufasas priekšlaicīgās bojā ejas pārņem kontroli un izraida Simbu tālu prom no visa zināmā un pazīstamā. Divu stundu garumā skaties Simbas cīņu taisnīgumu un centienus gāzt autoritāro diktatūru.

 

 

Tiekamies 24. oktobrī!