Atskats uz septembra mēnesi

Sveiciens Lapsēniem, kas šo lasa, vai arī jebkuram citam IEVF SP draugam!

Jau aizskrējis pirmais studiju mēnesis. Jā, patiešām – SEPTEMBRIS jau ir izskanējis: ir sākušas krāsoties lapas, no skapja ir izvilkti siltākie džemperi, paspēts iekāpt pirmajās rudens peļķēs un sirdī ir sākušās ilgas pēc apkures pieslēgšanas. Un, ja arī Tavās mājās radiators vēl ir auksts, varbūt IEVF SP septembra atskats izstaros kādu siltuma staru, kurš uz brīdi Tevi sasildīs.

Septembris, kā jau ierasts, iesākās ar Iezvanīšanas svētkiem Ķīpsalā. Šogad ikvienam jaunajam studentam bija iespēja apciemot pašpārvalžu teltis un iepazīt arī citas fakultātes. Atver linku un paskaties, kādi bija šī gada Iezvanīšanas svētki. Varbūt izdosies ieraudzīt arī sevi! https://fb.watch/8j01WsABIq/ Bet dažas stundas vēlāk norisinājās “Pirmais IEVF” – jauns informatīvais pasākums, kurā studējošie varēja uzzināt vairāk par pašpārvaldi, iegūt vērtīgus padomus “How to survive RTU”, kā arī fakultātes administrācija iepazīstināja ar aktuālo informāciju par studiju procesu. Ja nokavēji šo informācijas bagāto pasākumu, Tev ir iespēja apskatīt “How to survive RTU” prezentāciju, kurā atradīsi dažādus svarīgus padomus studiju procesa atvieglošanai https://ej.uz/ka_izdzivot_rtu_ievf

Aizvadītas ir arī pirmās ballītes – StudyFesta pre-party un, protams, ilgi gaidītais StudyFest. Tā bija iespēja ne tikai jaunajiem studentiem izklaidēties un iepazīt citam citu, bet arī vecāko kursu studenti varēja satikties un kopīgi izlādēt visu savu enerģiju, kas bija sakrājusies attālināto studiju laikā.  Paspējām arī aktīvi izkustēties sporta spēlēs “Ronīši”. Visi Lapsēni noteikti lepojas ar abām mūsu fakultātes komandām “Bom bom” un “Draudzība”, kurām izdevās gūt godalgotas vietas futbolā un florbolā. Priecājamies arī par pārējiem mūsu fakultātes studentiem, kas bija gan dalībnieki, gan organizatori un tiesneši “Ronīšos”.

Bet tā gan nav, ka septembrī Lapsēni būtu tikai atpūtušies, jo ir arī daudz un, nenoliedzami, no visas sirds strādāts. 14. septembrī tikāmies 0. Lielsēdē, bet pēc tam tika sasaukta Ārkārtas Lielsēde, kurā izvirzījām kandidātu senatora un senatora rezervista amatam. Attiecīgi – Ralfs Bormanis (StN) un Laura Gaugere (IEVF SP vadītāja) -, kuri Ārkārtas Kopsapulcē šajos amatos arī tika ievēlēti. Studiju nodaļa organizēja arī nelielu “Grupu vecāko infosemināru”, kas īpaši noderīgs bija tieši jaunajiem – 1. kursa – ievēlētajiem grupu vecākajiem. Un vēl viena patīkama ziņa – nodaļu vadītājiem beidzot bija iespēja novadīt savas pirmās sēdes un iepazīt savus jaunos nodaļu aktīvistus. Vēlam viņiem izdošanos, lai šis studiju gads būtu vēl labāks, vēl radošāks un darbīgāks!

Ir aizvadītas vairākas darba grupas saistībā ar dažādiem RTU SP normatīvajiem aktiem un apmeklētas RTU SP nodaļu sēdes. Septembrī tika sasaukta ne tikai viena, pat ne divas, bet TRĪS Kopsapulces, turklāt beidzot Kopsapulces delegātiem bija iespēja lēmumus pieņemt klātienē – RTU Zinātniskās bibliotēkas Senāta zālē.

Septembra mēnesis tika noslēgts, tiekoties ar pirmkursnieku nometnes dalībniekiem EkuFest’21 afterparty, bet tad klāt jau oktobris – ar atkal jauniem notikumiem!

Uz tikšanos 110. kabinetā un nodaļu sēdēs!

Autors: Krists Lemešonoks