Pirmkursnieku iesvētības 2021

Šī gada 7.oktobrī Inženierekonomikas un vadības fakultātes jaunie pirmā kursa studenti piedalījās Studentu pašpārvaldes organizētajā iesvētību pasākumā “Pirmkursnieku tīrīšana”.

Iesvētību temats bija saistīts ar šausmu filmu “Tīrīšana”, tādēļ viens no jauniešu uzdevumiem bija interpretēt filmas varoņus un tērpties biedējošās maskās.

Kā ierasts, par pasākuma norises vietu, arī šogad kalpoja netālu esošais Uzvaras parks. Pasākuma sākuma daļā pirmkursnieki, sadalīti komandās, draudzīgi, kopā saskočotām kājām, mēroja ne gluži viegli pārvaramo ceļu no fakultātes uz parku. Tālāk studenti pieredzēja dažādus izaicinošus, saliedējošus un uzjautrinošus uzdevumus, kas ļāva ne tikai labāk iepazīties citam ar citu, bet arī izkāpt no komforta zonas.

Staciju punkti, kurus jaunieši pildīja aptuveni divas stundas bija sasaistīti ar filmas notikumiem vai dzīvi studijās. Piemēram, uzdevums, kurā vajadzēja uzkāpt kalnā pa saslapinātu plēvi, atsaucas arī uz studentu dzīvi – lai tiktu līdz augšai, nākas vairākkārt slīdēt lejup un mēģināt vēlreiz.

Noslēgumā pirmkursnieki deva zvērestu, pēc kura, visbeidzot, tika atzīti par iesvētības izturējušiem, pilntiesīgiem Inženierekonomikas un vadības fakultātes studentiem.

Beigās, līdz ar smiekliem, čalām un jauniem draugiem pie rokas, pirmkursnieki un iesvētību organizatori devās uz pasākuma noslēguma ballīti klubā “Pūce”, kur jauniešiem bija iespēja uzdancot, sadraudzēties arī ar citu fakultāšu studentiem un apspriest to, kā kuram veicies iesvētībās.

Apskati, kā pirmkursnieki izbaudīja savus jaukākos dzīves mirkļus šeit: https://ej.uz/iesv%C4%93t%C4%ABbas_2021

Autors: Annija Ertmane