Atskats uz oktobra mēnesi

Čau, Lapsēn!

Jau ir pagājis gadā pēc kārtas desmitais, studijās – otrais, bet senajiem romiešiem – octem jeb astotais mēnesis – OKTOBRIS. Un tas noteikti ir bijis ar svarīgiem notikumiem pilns. Lasi tālāk un uzzini, kā Lapsēniem ir gājis oktobra mēnesī.

Oktobris iesākās ar pēdējiem radošajiem un organizatoriskajiem darbiem, lai līdz galam varētu studiju dzīvē ievest jaunos studentus. Tieši tā – 7. oktobrī notika Fukši jeb pirmkursnieku tīrīšana, jo šogad tematika balstījās filmas “The Purge” motīvos. Par iesvētībām vari izlasīt šeit – http://www.ievfsp.rtu.lv/2021/10/09/pirmkursnieku-iesvetibas-2021/ .

Bet 9. oktobrī IEVF SP komanda – Laura Gaugere, Elīna Ozola, Annija Ertmane, Lāsma Tomsone un Krists Lemešonoks – piedalījās RTU Kultūras centra rīkotajā erudīcijas konkursā “SPICE”, kas nākamgad svinēs pusapaļo jubileju, jo notiks jau 25. reizi. Mūsu fakultātes komanda šogad ieguva 3. vietu kopvērtējumā, kā arī iespēju piedalīties Latvijas Radio prāta spēlē “Lieliskais piecinieks” un realizēt kādu kopprojektu ar RTU Kultūras centru.

RTU dzimšanas dienas priekšvakarā – 13. oktobrī – tikāmies Oktobra Lielsēdē, kurai pieslēdzās arī liels skaits pirmkursnieku. Lielsēdes darba kārtībā bija IEVF SP Vecbiedru apstiprināšana, bet pēc tam valde atskaitījās par vasaras periodā paveikto, kā arī septembra mēnesī paveiktajiem darbiem kopā ar saviem aktīvistiem.

Pavisam noteikti ir jāpiemin, ka oktobrī notika pašpārvalžu biedru vēlēšanas. Šogad IEVF SP pulkā kopā būs 77 biedri, atliek vien sagaidīt, kad vēlēšanu rezultāti tiks apstiprināti RTU SP Valdes sēdē, lai varētu sveikt jaunievēlētos un pārvēlētos biedrus Lapsēnu saimē! Kopā mums visiem šis gads noteikti būs neaizmirstams! Starpcitu, ja Tu vēl neesi kļuvis par IEVF SP biedru, sazinies ar kādu no valdes locekļiem, un mēs Tev izstāstīsim, kā par tādu kļūt!

Notikušas ir arī SP nodaļu sēdes un stratēģiskie, dažādas darba grupas, kā arī Kopsapulces. 8. oktobrī Ārkārtas Kopsapulcē tika lemts par SAN likvidāciju no SP Valdes, bet tā vietā izveidot jaunu prezidenta palīga amatu. Vēlam radošu darbu un neizsīkstošu iedvesmu jaunajam prezidentes palīgam sabiedrisko attiecību jautājumos. Savukārt 20. oktobrī notika kārtējā Kopsapulce, kurā tika pieņemti vairāki svarīgi lēmumi, piemēram, izvirzīts pārstāvis Padomei, pārapstiprināts budžets un apstiprināta RTU SP Satversme.

Tas nu ir svarīgākais, kas šajā mēnesī ir noticis. Priekšā novembris ar jauniem pasākumiem, jaunām idejām un nodaļu sēdēm! Tiekamies!

Autors: Krists Lemešonoks