Prātplēsi, pieslēdzies!

Sagaidot valsts svētkus, 17. novembrī tika aizvadīts IEVF SP un LKA SP kopēji organizētais erudīcijas konkurss “Prātplēsi, pieslēdzies!”, kur dalībnieki komandās sacentās savā starpā, lai pierādītu savas zināšanas dažādās jomās un cīnītos par sponsoru sagādātajām balvām.

Turpinot pagājušā gada tradīcijas, konkurss par godu Latvijas dzimšanas dienai bija patriotiskā tematikā un atkal norisinājās attālināti. Iespēja piedalīties bija gan RTU IEVF studentiem, gan LKA studentiem, līdz ar to atsaucība konkursam nepievīla – iesaistījās 15 komandas, kur katrā no tām darbojās 4 erudīti dalībnieki.

Pēc ierašanās katrai komandai bija jānomaina zoom fons, tur ievietojot savu mājasdarbu (virtuālais fons, ko sagatavoja atbilstoši savas komandas nosaukumam). Pēc pēdējo dalībnieku ierašanās, konkurss tika atklāts, sadaloties savās komandās pa zoom “breakout rooms” kopā ar attiecīgajiem organizatoriem.

Uzdevumu klāsts bija plašs un daudzveidīgs. Dalībniekiem bija kopā jāizpilda 7 uzdevumi, kas saistīti ar Latviju, piemēram, vecvārdu un pašmāju filmu minēšana, otrādi apgrieztu dziesmu atpazīšana un vēl daudziem citiem. Taču tas vēl nebija viss – pēc uzdevumu izpildes komanda varēja nopelnīt papildus punktus, ja izdomās četrrindīti un publicēs to sociālajos tīklos, atzīmējot IEVF SP un LKA SP profilus.

Iepriekšminētais tomēr nebija pēdējā iespēja nopelnīt punktus, jo pēc mazā pārtraukuma notika kapteiņu uzdevums, kur, uzminot Latvijas novada nosaukumu, varēja iegūt papildus bonusa punktus. Kā arī norisinājās izloze, kur, izmantojot internetā pieejamo laimes ratu 3 veiksmīgākie dalībnieki savā īpašumā ieguva datorbrilles.

Noslēgumā tika paziņota komanda ar vislabāko mājas darbu un 3 komandas, kas konkursā ieguva visvairāk punktus. Labāko mājasdarbu izveidoja komanda “AS “Kalnciema ielas 6 patērētāju biedrība” “; 3. vietu ieguva komanda “Nagliji”; 2. vietu ieguva komanda “Garanča. Ziedonis. Haļava.” un godpilno 1. vietu ieguva komanda “Pitbulla fani”.

Pēc konkursa daļa organizatoru un dalībnieku palika zvanā, lai pozitīvā noskaņā pārrunātu dažādus smieklīgus un jaukus momentus no pasākuma, mīļākos uzdevumus un atsauksmes par kopā pavadīto vakaru.

Autors: Edgars Kučinskis